torsdag 31 januari 2013

Legosiffror och snögubbar.

Hos Skapligt enkelt hittade jag idén att pyssla med bomullsrondeller. Delar man rondellerna får man dem lite luddiga och snöbollsliknande, sen kan man bygga vad man vill, till exempel snölyktor, snögubbar, fästningar...  Så här blev våra:
Melkers.

Min och Hjalmars.
Tips nummer två visas nedan, siffror byggda av Lego. Passande projekt för min 5-åring. Man kan också bygga bokstäver, djur, möbler, växter med mera.

tisdag 29 januari 2013

Återbruk blir dregglisar.

Min urgamla randiga tröja och ett gulmönstrat loppislakan klipptes i och blev ett par nya dregglisar till bebisen. Tänkte att det kunde vara mjukt och skönt mot lilla hakan med dessa urtvättade tyger. Tanken med återanvändning är ju också så bra.

 I och med detta fick jag dessutom tillfälle att prova min nya Prymtång för tryckknappar som jag fick av min man i födelsedagspresent. Roligt med ny utrustning, jag är lite dålig på att unna mig sånt själv.
Tre dregglisar till av jerseytyger blev det också:



torsdag 24 januari 2013

iPhonefodral.

Ett beställt fodral till en ny efterlängtad telefon. Genomgående rött och rosa i tyg, snodd och knapp. Vit fleece på insidan för bättre skydd mot stötar. Hoppas mottagaren blir nöjd :-)

måndag 21 januari 2013

Eskils och Vilmers nya.

Det är kallt ute! Vintermössa i storlek 42 till Eskil. En som går ner vid öronen och upp i pannan glider inte lika lätt ner över ögonen när man ligger ner. Hannas fina helikoptertyg (slut hos Lilofant) och grå fleece.

Ett pyssel- och bakförkläde i vaxduk (Jofotex) med röda kantband till Vilmer.

torsdag 17 januari 2013

Tre kilo ärtor.

Det gick åt tre kilo gula ärtor för att göra tjugo ärtpåsar. Detta är en beställning från Helen och Josefine som ska dra igång barngympa hemma i "min" gamla idrottsförening. Klart att man vill sy ärtpåsar till barnen när man får frågan! Även om det var en aning enformigt när man kommit uppåt nummer femton, sexton, så var det kul att se högen med färgklickar växa. Min tanke är att med klara och starka färger på påsarna kan man kanske även leka någon form av lek där man lär sig färger eller matematik? Förutom att kasta prick, fånga dem, balansera dem, jonglera...
Till sist sydde jag en kraftig väska i gympapåsemodell att förvara ärtpåsarna i. Pariserhjultyget kommer från Lagerhaus.

lördag 5 januari 2013

Brödkorgar i tyg.

En grå/vit och en svart sida har dessa brödkorgar. Det går att välja att visa bara den ena sidan eller båda, beroende på hur man viker den. Jag använder en av dem själv och kör på enbart randigt just nu.

torsdag 3 januari 2013

Fodrad kasse.

Tygkasse ca 40x45 cm i grovt tyg i grått, vitt och rosa och med insida i rosa ränder.