söndag 23 december 2012

Triss i mössor.

Alla tre mössorna är till samma pojke, Leon. De två vänstra är vintermössor med fleece och den högra är en tunnare vårmössa. Han hade en djungelmössa tidigare men den var så poppis att de ville ha en till nu när han vuxit ur den första. Dregglisen med moln får följa med till hans nyfödda lillasyster.

fredag 21 december 2012

Tålmodigt väntande.

Efter marknaden och efter alla beställningar som legat på tur, då var det äntligen dags för mina stora pojkar att få sina nya vintermössor. Jag har väldigt svårt att sy "icke nödvändiga" plagg till oss i familjen när det finns andra som väntar på sina saker.  Inte ens en liten mössa.
M har valt havstyget (Kameleont) vilket passar fint både till hans limegröna overall och röd-svarta jacka. För H var önskemålet naturligtvis mörkblått och då fick det bli fordonen (Jonic). Svart, värmande fleece som foder.
 

torsdag 20 december 2012

Lukta gott-pyssel.

Ett enkelt julpysseltips för små och stora barn. Hela nejlikor, apelsiner och band (om du vill hänga upp dem) är det enda som behövs. Härligt juliga dofter sprids i köket!

tisdag 18 december 2012

Små bagare.

Två beställda bakförkläden till barn i det söta landskapstyget skall uppåt i landet. En hästmössa till vuxen följer med i samma paket. Den rosa fleecefodrade mössan har skickats till Elma på andra sidan stan, hennes mamma var helt övertygad om att detta tyg skulle passa så perfekt till overallen :-)


onsdag 12 december 2012

Mörkblått är grejen.

Mellansonen har fått dille på mörkblått. Det är helt klart färgen för honom just nu och därför kändes det ganska självklart att en tröja i detta tyg från Jonic skulle få bli hans. Fordonen gör ju inte det hela sämre om man säger så :-)

måndag 10 december 2012

Vaxduksalster.

Vaxduksalster som kan användas som necessärer eller till annan förvaring. Roligast blir det att välja en dragkedja i avvikande färg. 

Sunkist-modellen.

onsdag 5 december 2012

Fler haklappar med ficka.

Ytterligare tre haklappar med uppsamlingsficka, i nya modellen utan knyt i nacken. Vaxdukar från Åhléns och Jysk, kantband Bibbis.

måndag 3 december 2012

Större vaxduksnecessärer.

Tidigare har jag sytt lite mindre necessärer/sminkväskor, men dessa ovan är tilltagna i storlek så att man får med sig allt man kan tänkas behöva. Sydda i vaxdukar, den bruna är vintage och den turkos från Stoff och stil. Här finns en bra beskrivning på hur man syr en necessär.

lördag 1 december 2012

Dags för dregel.

Inför marknaden sydde jag upp ett gäng med dregglisar. Tänkte samtidigt att de som blir över kommer väl till pass här hemma då vår lille kille just nu börjar dregla och tugga på saker. Man kan faktiskt avverka flera stycken på en dag, speciellt om man har en bebis som också kräker. För övrigt är de roliga små presenter att ge bort.
Tygerna kommer från JNY, Jonic, Ohlssons, Lilofant och Jofotex. Undersida i tunn vit fleece från Jysk.
Färgglad samling. (Har visst fläckar på kameralinsen...)