tisdag 30 oktober 2012

Fordonströja i blått.

Mellansonens senaste tröja sydde jag i detta blå fordonstyg från JNY. Kan ju liksom inte bli fel. Limegröna muddar piffar upp. En liten miss vid klippningen gjorde att fållen nertill fick göras smal för att inte tröjan skulle bli för kort.

söndag 28 oktober 2012

Återbruk av t-shirt.

Jag har haft en gammal t-shirt med Kalle Anka som min äldste son suktat lite efter och jag har lovat honom att sy om den så att den passar honom. För att få honom att bära långärmat nu på hösten valde jag dock att göra just långa ärmar. När jag nu äntligen fick lite tid vid maskinerna blev det fram- och bakstycke av min gamla tröja och ärmar i off-white interlock. Marinblå muddar i hals och ärmslut.

I går kväll hängde jag upp den på galge på hans dörr och visst hade han den på sig när jag steg upp idag :-)  (han brukar smyga upp först på helgen och starta barnprogrammen). En mycket nöjd beställare!
 
Förresten är det en fröjd att sy med overlocken, jag sätter inte en nål och inte är det så noga hur man klipper heller. Dock får jag allt som oftast trä om och göra om alla trådspänningsinställningar då jag har en annan son som gärna skruvar på allt.

fredag 5 oktober 2012