lördag 30 juni 2012

Snutte, modell 2.

En variant på snuttefilt, önskad till brorsonen. Denna gången är den inte vändsydd utan kantad med overlocksöm och de små lapparna fick därför hamna "inåt" mot tyget. Tyg från JNY. Baksida i mjuk vit interlock.

torsdag 28 juni 2012

Långärmat är användbart i sommar.

Tvååringen behövde nya tröjor. Trots att det är sommar är det mer passande med långärmat vissa dagar och förresten kommer tröjan att passa även under hösten. Gjorde stl 98 och utgick från Ottobre 1/2010, men framför allt ärmarna och halsen är förändrade. Tygerna är från JNY och jag hade nog inte själv köpt ljusbrunt molntyg om det inte vore för en beställning jag fick i vintras. Men nu tycker jag att det blev en jättefin tröja av det. Ibland är det kul att låta någon annan bestämma vad man ska köpa in! Tycker också att det var lite vågat av mig att göra vita hals- och ärmmuddar. Brukar undvika det, för även om det är jättefint så är det rätt opraktiskt på små barn. (Dock klarade den oumbärliga galltvålen av jordgubbsfläckarna som blev första dagen den användes.)

fredag 22 juni 2012

Två olika väskor.

En pösig "över-axeln-väska" och en bärkasse med handtag. Den förstnämnda kan vändas åt vilket håll man vill, insidan har samma mönster som utsidan men omvända färger. Den blommiga har fina prästkragar i mönstret men är med sin svarta botten ändå inte utmärkande somrig. 

onsdag 20 juni 2012

Gott och blandat.


En blandad beställning med lite smått och gott. Solhatt med gröna elefanter, två dregglisar och snuttefilten från förra inlägget. Glad midsommar till er alla som läser!

söndag 17 juni 2012

Snuttefilt.

Jag fick en förfrågan på en snuttefilt i det jättefina svamptyget från Ohlssons. Jag gjorde den ca 30x30 cm, med röd, gosig velour på andra sidan och några små lappar att pilla på utmed sidorna.

tisdag 5 juni 2012

Sommarpyjamas.

Det räcker oftast bra med kortärmat och kortbent som pyjamas för barn, speciellt under sommarhalvåret. Den här i lila med verktyg (Znok) är sydd till min väns tvåårige pojke och han såg så nöjd och glad ut när han fick den på sig.

måndag 4 juni 2012

Börja med en toarulle.

En toarulle är ett bra utgångsläge för alla möjliga sorters figurer. Häromdagen knåpade vi ihop tre stycken söta saker som, enligt barnens önskemål, ska pryda pappans kontor.
En skejtare på sin bräda. Utgick från en halv toarulle som målades svart på ovansidan och dekorerades med bokstäver och färgglada hjul på undersidan, precis som Melkers egen skateboard.

Toarullen blev spindelkropp och benen fick pärlor som armband.
Det är något charmigt med de rörliga ögonen :-)

Hjalmars "Lilla gumman", som han kallar den.

lördag 2 juni 2012

Sneakersväska.

En axelväska i tyg med sneakerstryck på uppdrag av en nioårig tjej. Det är kul att väskmodellen kan tilltala olika åldrar, det är bara att variera tyget! Detta kommer från Ohlssons. Både foder och kantband i svart.