måndag 28 november 2011

Vaxduksförvaring.


Jag har sytt några förvaringskorgar i vaxduk med bomullstyg som foder. Den enda av dem som jag hann fotografera före marknaden är den prickiga på bilden ovan. Det blommiga tyget är från loppis och vaxduken är ny från Stoff och stil.
Korgarna i vaxduk blir rejält stadiga och jag tycker att de kan passa bra i till exempel barnrum eller på en toalett. Förvara pennor, småbilar, hårgrejor, toarullar... eller, för all del, toaborste med tillhörande skål, som en familjemedlem så smart föreslog :-)

lördag 26 november 2011

Set till baby.


Mössa, scarf och vantar i ministorlek, för en ungefär upp till ett halvår gammal baby. Mössans storlek är 40-42 och den är fodrad med svart jersey. Scarfen kan man såklart ha mycket längre än så. Dessa plagg är till salu!

onsdag 23 november 2011

Olika kassar.



Två tygkassar i ganska olika stilar. För visst kan man gilla alla möjliga typer av mönster. Väskorna är användbara i mataffären, på stan, till jobbet eller var som helst.

fredag 18 november 2011

Förvara i vaxduk.

Så skoj det är att sy i vaxduk! Det blir ofta, på något sätt, lite speciella alster av det. Särskilt saker sydda av de gamla vaxdukarna känns väldigt unika. 
Mindre necessär (20 cm lång) i vintagevaxduk. Såld!

Vaxdukshaklappar.

Fler vaxdukshaklappar med ficka som jag tog med till julmarknaden. De var populära och faktiskt var det ett par stycken som hade köpt denna haklapp förra marknaden, som nu kom och ville ha fler eftersom de funkar så bra. Är inte det ett betyg att bli glad över?!

torsdag 17 november 2011

Tröjor med stjärnor till pojkarna.


Långärmade tröjor till mina barn. Den övre i storlek 110/116 och den nedre i storlek 92. Rött stjärntyg och blått enfärgat från JNY. Det gula och lila tyget är från Kameleont design. Jag gillar tyger som inte är tydligt avsedda att användas till kille alternativt tjej och dessa tröjor tycker jag kan passa vem som helst. 

tisdag 15 november 2011

Blommiga tygkassar.





















Dessa kassar i tyg med grönskande mönster sydde jag inför marknaden och båda har fått nya ägare. Tygerna kommer från Ankis här i stan.

Kassarnas ungefärliga mått är:
bredd: 35 cm.
höjd (exkl handtag): 45 cm.
djup: 18 cm.

måndag 14 november 2011

Vimmelbilder från julmarknaden

Lilla Åkebos julmarknad i lördags den 12 november lockade glada besökare från olika håll. Det var jättemysig stämning och stundtals lite trångt i ladugården.

Här fanns vi utställare som visade och sålde bland annat betong, kransar, smycken, textiltryck, tavlor, porslinstomtar, barnkläder, inredningsdetaljer, stenugnsbakat bröd, stöpta ljus och virkade figurer. Som tidigare kunde man köpa grillad korv, kaffe och fikabröd. Nytt för i år var fiskdammen för barnen som såklart var populär. Här kommer några bilder tagna av min man under dagen.

Melker surrade runt på marknaden hela dagen.

Välkommen in!

Annas lantliga inredning.

Marias och Helenas disktrasor, askar och tavlor.

Jag och mina sydda alster.

Korvgrillning för högtryck.

Värdinna, loppisföreståndare och brödbagare.

Familjen Bernström tog en utflykt till Unnaryd i sina PS-mössor :-)

onsdag 9 november 2011

Till hela familjen.

Hela familjen fick nya vintermössor med fleece häromkvällen, vilket var på tiden. Tänk att det ska vara man själv som kommer i sista hand. Vi försökte matcha med våra jackor och det slutade med hela tre stjärnmössor (JNY) samt en randig i den finaste E-slöjdstrikån. Lille H fick en som går ner över öronen.
Till lillebror, storebror, mamma och pappa.

Nya napphållare.

Jag tyckte att Karinottilias och Znoks vävda band var så fina och beställde hem några bitar. Tillsammans med klämmor och ringar från AMDA resulterade det i napphållare, delvis också inspirerad av den förstnämnde. Här är några smakprov.
Rödluvan och vargen på bandet till att hålla reda på nappen.

tisdag 8 november 2011

Julmarknad 12 november.

Välkommen på Julmarknad och loppis i Åkebo, Unnaryd! Lördagen den 12 november mellan kl 10 och 16 är det dags igen för oss pysslare och hantverkare att ställa ut och bjuda in till en liten julmarknad. Det finns även grillad korv, kaffe och kaka samt fiskdamm för barnen.

fredag 4 november 2011

Stadig matkasse i tyg.

Jag var sugen på att sy en annan typ av kasse än den så kallade dagiskassen och hittade den här beskrivningen. Det är en modell liknande de pappkassar man kan köpa i mataffärerna, men visst blir det lite roligare med en i tyg. Detta orangemönstrade är någon slags markisväv eller liknande, hur som helst är det väldigt styvt och kraftigt. Inte helt oväntat är det inropat av min mamma på en auktion. Nu har jag sytt flera kassar i denna modell och gillar den skarpt.

torsdag 3 november 2011

Vuxna ska inte heller frysa.

Jag syr inte alls bara till barn och speciellt mössor brukar även vuxna behöva. Detta fina klövertyg från Kameleont Design tycker jag passar lika bra till stora som till små. Godnatt!

onsdag 2 november 2011

Godnatt, Saga.

Å, vilken fyndig rubrik, kunde inte låta bli  ;-) 
Äntligen blev då Sagas pyjamas färdig. Ap- och lejonjerseyn känns igen vid det här laget. Storlek 98/104, dvs lite att växa i, men det gör ju inget.  Hon var själv här och hämtade den i söndags och jag hoppas att hon sovit gott i den.
För övrigt syr jag så det ryker de flesta kvällar. Alla roliga beställningar har betats av och jag kan koncentrera mig på att alstra lite nytt inför julmarknanden i Åkebo lördagen den 12 november. Tredje gången vi hemmapysslare ställer ut där nu och tiden inför känns igen. Lite stressigt, spännande, sena kvällar, nya idéer, förväntan. Får vi många besökare? Hur blir vädret? Hur ska jag hinna sy allt jag vill?