tisdag 28 juni 2011

Omklädd folkabuss.

Min bror och hans sambo har en folkabuss från -77 som de har gjort i ordning och skumpar runt i sommartid. Hur mysigt som helst och även praktiskt att kunna sova över i den när man känner för det. Jag fick en förfrågan om jag ville klä om dynorna i ett tyg de köpt och det gjorde jag gärna. Jag sydde fodralen tajta för att de skulle hålla formen och gjorde en kardborrknäppning undertill så att man kan ta av och tvätta dem. Det var kanske lite krångligare än jag trott att få dem snäva och snygga, eftersom de var väldigt stora och inte rektangulära utan skurna efter bilens innermått.

Martin och vrålåket.

Längst bak i bussen, omklädda dynor.

Mys innanför bakrutan.

Brum brum.

Närbild på ett dynfodral.

lördag 18 juni 2011

Till tre syskon.

Sedan jag började jobba har jag tyvärr inte sytt någonting. Lite konstigt eftersom det ändå är på kvällen som jag brukar sy. Men anledningarna är nog att hemmatiden är mindre, man är ute mer när kvällarna är ljusa och barnen somnar senare. Och det är ju så det ska vara på sommaren.
Jag har ändå hittat en bild på några alster jag inte bloggat om. Tre syskon beställde kläder i samma limegröna velour från Stoff och stil. Snurrkjol med mudd (stl 134) till storasyster, resårmjukbyxor (stl 128) till mellanbror och pösiga muddbyxor (stl 92) till lillebror.