söndag 27 februari 2011

Sverigebyxor

Sydde ett par muddbyxor till Melker i svenska flaggans färger. Är visst lite inspirerad av all sport på tv och jag tycker att blått och gult blir så lekfullt och skojigt. Dessutom är bäraren väldigt nyfiken på bokstäver just nu och hittar "sin" bokstav överallt.



 







Klarblå joggingtyg från Emmaus. Gul mudd från Jofotex. Vliesofix och Totally stable till applikationssömnaden från Bibbis textil.




lördag 26 februari 2011

Varma halsar

En gammal kompis beställde tidigare ett par saker i igelkottstyget och nu fick jag frågan om jag även kunde göra halsvärmare samt halsduk med istickficka till hennes barn. Det kunde jag! Av bara farten blev det även ett par vantar till den lilla. Igelkottar och mudd från Stoff och Stil, velour från affär jag ej minns namnet på.


Slår ett slag för halsvärmaren man knäpper bak i nacken. Den här är fodrad med velour men fleece är också skönt. Så här ser den ut på:


torsdag 24 februari 2011

Gardinuppsättningstips

I min stora pojkes rum har vi satt upp gardinerna utan vanlig gardinstång. Innanför fönsterfodren, i fönstrets "tak", har vi satt en smal list och på den limmat en remsa kardborrband. Kappan är sydd så att den passar exakt innanför fodren och med kardborrband längst upp. Det blir nästan som en ram till gardinkappan. Enkelt och lite annorlunda. Tyget är för övrigt ärvt från en släkting och äkta nittiotal, lite otippat eftersom vi här hemma försöker få bort allt som har med det årtiondet att göra.


Närbild på hur gardinen fästs med kardborr.


måndag 21 februari 2011

Necessär i tetraform

Här är en tetranecessär i vaxduk från Citygross (av alla ställen). När jag ser den tänker jag på Sunkist man drack när man var liten! Tetran kan såklart användas för all möjlig förvaring. Varför inte stoppa i den blöta baddräkten efter simningen, duschgrejorna till träningen eller småleksaker till resan?


fredag 18 februari 2011

Näsduksfodral

Fick en kväll ett infall och sydde ett gäng näsduksfodral. Det är ju högsäsong för förkylningar nu och kanske blir man lite gladare av ett fint fodral. Hälften gav jag bort innan de hann komma med på bild, men här är några.

Passar perfekt för ett tiopack.

onsdag 16 februari 2011

Topp- och öronmössa

Jag fick en förfrågan om en mössa med två toppar och gärna öronlappar. En sådan hade jag aldrig sytt men det var ju jättekul att få knåpa ihop något nytt. Efter ett första jättedåligt resultat fick jag till det. Egentligen är detta en väldigt bra mössmodell, rundad runt ansiktet och går ner extra långt vid öronen. Den glider inte lika lätt ner över ögonen som mössor gärna gör på små barn samtidigt som den skyddar öronen bättre för kalla vindar. Hjalmars mössa i grönt trolltyg från Kameleontdesign sitter perfekt. Insidan är fleece. Med ett fungerande mönster kan jag nu ge mig på beställningen.

söndag 13 februari 2011

Obloggat tidigt höstprojekt.

Jag kom plötsligt på att jag nog inte visat min halsduksmodell med isticksficka. Faktiskt tillkom den när jag fick min allra första beställning i höstas. En kompis ville ha mössor och halsdukar till sina döttrar, men det skulle inte vara en vanlig halsduk som man knyter utan en variant som blir mindre bylsig och ligger tätt mot halsen. Det skulle likna en vanlig halsduk och inte vara en halsvärmare av modellen man knäpper bak. Jag tog mig an uppgiften och gjorde en utanpåsydd ficka att trä den ena änden igenom. Remsan är smalare än halsdukens bredd för att hålla den på plats bättre. Kanske en halvbra förklaring, men så här ser det ut:


Madde visar lillsyrrans set med igelkottar från Stoff och Stil.
Insidan är fleece.


tisdag 8 februari 2011

Väskor på export :-)



Två tygväskor (så kallade dagisväskor) har nu landat i London hos min svägerska. Hon har själv valt tygerna och storleken. Det brunblommiga tyget är från Stoff och Stil och det gråvita från Village. Vitt bomullsfoder och brunt respektive svart kantband. Botten på väskorna är ställda på olika håll i förhållande till sidorna, vilket ger en mer axelvänlig modell och en som passar bättre att bära i handen.
Samtidigt passade jag på att göra matchande näsduksfodral.